28 Şubat 2014 Cuma

Akıllı Telefonların Pil Ömrünü Uzatma

Günümüzde akıllı telefon kullanıcıları oldukça artmış durumda. Hemen hemen akıllı telefon kullanan herkesin rahatsız olduğu en önemli konulardan birisi de telefonlarının pil ömrünün kısa olması. Bugünkü konumuzda bunu incelemek istiyorum. Bakalım telefonumuzun pil ömrünü nasıl daha uzatabiliriz gelin hep beraber buna bir bakalım.
Bunun için size 4 farklı yöntemden bahsetmek istiyorum.
1.Wi-Fi ve Bluetooth, GPS ve 3G,
2.Lokasyon servisleri,
3. Altta ve arka planda Çalışan Programlar,
4.Ekran parlaklığı ,

Şimdi gelin hep beraber bunları teker teker inceleyelim.
1.Wi-Fi, Bluetooth, GPS ve 3G’i kapatınız.  
Akıllı telefonlarda pil ömrünü en çok tüketen Wi-Fi , Bluetooth,GPS ve 3G özellikleridir. Bunlarda yapacağınız düzenlemeler pil ömrünüzü oldukça arttırmaktadır. Sürekli olarak telefonumuzun bu kablosuz özelliklerini açık tuttuğumuz zaman, telefonumuz etraftaki kablosuz ağları ve Bluetooth bağlantılarını aramaktadır. Buda tabii olarak pil ömrünü azaltmaktadır. Bunun için yapabileceğimiz en güzel şey işimizi bitirdikten sonra telefonumuzun kablosuz özelliklerini kapatmamız olacaktır.
 2.Lokasyon servislerini kapatın
Sizlere daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi akıllı telefonlardaki birçok uygulama lokasyon servislerini kullanmaktadır. Bu da kısaca o uygulamaların sürekli olarak Internet bağlantısına ihtiyacı olduğu anlamına gelmektedir. Sürekli bir bicimde bu uygulamadan birçok sorgu gitmekte ve dolayısıyla pil ömrümüz azalmaktadır. O yüzden gerekmiyorsa bu servisleri kapatmanızı öneririm.
3. Altta ve arka planda gerekmiyorsa Program Çalıştırmayın
Kullandığınız tüm uygulamaları işiniz bittikten sonra kapatınız. Bunların arka planda çalışmasına müsaade etmeyiniz eğer kullanmadığınız bir uygulama arka planda pasif durumda duruyorsa bu sizin pilinizden yemektedir. O yüzden lütfen arka planda açıkta program bırakmayınız. Bazı uygulamalar akıllı telefonunuz açıldığı andan itibaren sürekli olarak çalışmaktadır. Bunları eğer kullanmıyorsanız lütfen bunları kapatınız (Örneğin iPhone’lardaki  Siri gibi)
4.Ekran parlaklığını kısın
Ekranınız ne kadar parlak ise bu o kadar enerji ihtiyacı anlamına gelmektedir. Buda pil ömrümüzü azaltmaktadır. O yüzden mümkünse ekran parlaklığını da mümkün olduğunda orta seviyede veya düşük seviyede tutmanızı öneririm. Aslında bunu telefonumuzun kendisine bırakmanız daha akıllıca olacaktır. Telefonunuzun seçmiş olduğu ekran parlaklık ayarları pilinizin dostudur.

Bugün sizlere kısaca akıllı telefonumuzun pilinin ömrünü nasıl daha arttırabiliriz onlardan kısaca bahsettim. Yukarıda bahsetmediğim konulara ek olarak birde batarya kalibrasyon işlemi var lakin onu kendim denemediğim için sizlerle paylaşmak istemedim. Belki bir dahaki sefere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder