16 Aralık 2012 Pazar

Windows 8 Kullanımı III


Bu hafta Windows 8 kullanım kılavuzumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımda sizlere Windows 8 ayarlarından bahsetmek istiyorum. Bunu için herhangi bir uygulamadayken fareyi sağ üst köşeye götürdüğünüzde sağ taraftan bir menünün çıktığını göreceksiniz. Buna Charm deniyor. Size bundan bir önceki yazılarımda bahsetmiştim. Şimdi ise bunlardan detaylı olarak bahsedeceğim.


Bu menüde Ara, Paylaşım, Başlangıç, Cihazlar ve Ayarlar butonları karşınıza çıkacaktır.
Ara tuşuna bastığınızda bu bizi arama ekranına götürecektir. Bundan iki hafta önce detaylıca bahsetmiştik.
Paylaşım tuşu herhangi bir uygulamanın içeriğini diğer kişilerle paylaşmak içindir. Her uygulamada bu özellik yoktur. Örneğin Başlangıç Ekranında Paylaş derseniz size Şu anda paylaşılacak bir şey yok diyecektir.
Başlangıç tuşu hangi uygulamada olursanız olun sizi Başlangıç ekranına götürür.
Cihazlar tuşu ise herhangi bir uygulamanın kullanabileceği cihazların bir listesini size gösterecektir. Örneğin eğer Posta uygulamasındaysanız bilgisayarınıza bağlı olan yazıcıları burada görebilirsiniz. Dolayısıyla bu çıktı almanızı kolaylaştıracaktır.
Ayarlar tuşuna bastığınızda sağda yeni bir menünün açıldığını göreceksiniz.


Burada en üstte Ayarlar altında üzerinde çalıştığınız uygulamanın değiştirebileceğiniz ayarlarını bulabilirsiniz. Bunlar her uygulama için farklıdır.
Bu menünün en alt kısmında ise Kablosuz Bağlantı, Ses, Parlaklık, Bildirimler, Güç ve Klavye seçeneklerini göreceksiniz.
Bunların kullanarak kablosuz ağınızı değiştirebilir, bilgisayarınızın sesi azaltıp çoğaltabilir, ekran parlaklığını değiştirebilirsiniz. Burada en yeni olan beklide Bildirimler butonudur. Bunun işlevi Uygulama kutucuklarınızdaki ve uygulamalardaki bildirimleri belirli bir süreliğine gizlemesini sağlamaktır. Yalnız kalmak istiyorsanız bu tuşu kullanın gerçekten çok işe yarıyor.  Güç tuşunu kullanarak bilgisayarınızı kapatabilir ya da uyku durumuna geçirebilirsiniz. Klavye tuşu ise, klavye dilini değiştirmenizi sağlayacaktır. Bu menüde en altta bulunan Bilgisayar ayarlarını değiştir’e bastığınızda karşınıza yeni bir pencere açılacaktır.
Burada bilgisayarınızla ilgili görsel ve işlevsel değişiklikler yapabilirsiniz.

Bu menüde birçok işlev gruplara ayrılmıştır. Bu gruplar sırasıyla şunlardır:
Kişiselleştir, Kullanıcılar, Bildirimler, Ara, Paylaşım, Genel, Gizlilik, Cihazlar, Kablosuz, Erişim Kolaylığı, Ayarlarınızı Eşitleyin, Ev Gurubu(ya da kısaca Grup ) ve Windows Update.
Bunların detaylarına haftaya devam edeceğiz şimdilik görüşmek üzere.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder