31 Aralık 2012 Pazartesi

Windows 8 Kullanımı V


Tekrardan sizlere merhaba deyip geçen hafta kalmış olduğumuz yerden Windows 8 kullanımı serimize devam ediyorum. 
Kişisel Bilgisayar ayarları menüsünde Ara grubu bilgisayarda yaptığımız aramalarla ilgili ayarlar içindir.
Paylaşım grubu ise bilgisayarımızda paylaşım için kullanabileceğimiz uygulamalar vardır. Tabii ki her uygulamanın paylaşım özelliği açık değildir, var olanlar ise listelenmiş vaziyettedir.

Genel grubu bilgisayarımızın kullanımı ve ayarlarını yapmamıza olanak sağlayacak birçok araçla donatılmıştır. Bunlardan ilki Saat Ayarlarıdır. Buradan bağlı bulunduğunuz bölgenin saat dilimine göre bilgisayarınızın saat ayarlarını değiştirebilirsiniz. Uygulamalar arsındaki geçişlerin nasıl olacağına karar vermek isterseniz bunları, Uygulama Geçişi isimli grubun altından ayarlayabilirsiniz.
Bu uygulama grubundaki en önemli özelliklerden bir tanesi ise bilgisayarınızın kullanım dilini değiştirmenizi sağlayabileceğiniz Dil Tercihleridir. Ancak bunu yapabilmemiz için kurulu olan Windows 8 sürümünüz Profesyonel olmalıdır. Windows 8’in bize kazandırdığı güzel özelliklerden birisi de kullanım dilimizi istediğimiz dile çevirebilmemizdir. Lakin yukarıda da belirttiğim gibi sürümünüzün Profesyonel sürüm olması gerekmektedir. Diğer Windows 8 sürümleri bunu desteklememektedir.  Bunu yapmak için Dil Tercihleri kutucuğuna tıkladığınızda karşımıza bilgisayarımızda yüklü olan dillerin listesini içeren bir ekran gelecektir. Buradan gerekirse yeni bir dil paketi ekleyebilir ya da var olan aktif dili değiştirebilirsiniz. Yalnız burada şunu vurgulamak istiyorum eğer daha önceden bilgisayarınızda yüklü olmayan bir dil paketini yüklemek isterseniz bunun için aktif Internet bağlantınızın olması gerekmektedir.
Ayrıca Genel ayar grubunda bilgisayarınızda kurulu olan Windows 8’i yenileme, tekrardan kurma ile ilgili sizi yardımcı olacak araçlar vardır. Lakin bunlar bana göre biraz ileri seviye işlemler olduğu için bunlara başka bir zaman göz atalım diyorum.
Gizlilik ayar grubunda kişisel bilgilerin gizlenmesi ile ilgili seçenekler yer almaktadır. Burası uygulamaların yerimizi, adımızı ve fotoğrafımız kullanıp kullanamayacağına karar verebileceğimiz yerdir.
Cihazlar grubu ise bize o anda bilgisayarımızda bağlı olan cihazların bir listesinin sunulduğu yerdir. En üstte çıkan Aygıt Ekle kutucuğu yardımıyla yeni bir cihazı bilgisayarınıza ekleyebilirsiniz.
Kablosuz ayar grubunda ise Kablosuz Bağlantınız kapatıp açabilirsiniz.

Ayarlarınız eşitleyin ayar grubunu biraz karışık olmakla birlikte ilginç bir işe yarar. Amacı eğer birden fazla Windows 8 kurulu bilgisayarınız varsa tüm bu bilgisayarların aynı ayarları kullanmasını sağlamaktır. Örneğin işyeri ve ev bilgisayarınız var diyelim.  Siz eğer bu iki bilgisayarınıza da var olan bir tek Windows Live ya da Hotmail kullanıcı isminizle bağlanıyorsanız bu özellik sayesinde her iki makinanızdaki Windows 8 siz herhangi bir ayar yapmadan eşitlenecektir. Yani birinde olan ayarlar diğerinde de olacaktır. Kısaca aynı makinayı açmış gibi hissedeceksiniz.
Ev Grubu bulunduğunuz ev ağında dosyalarınızı ve diğer kaynakları paylaşmanız için gerekli olan ayarların bulunduğu gruptur.

Windows Update grubu eskiden beri bildiğimiz Windows güncelleme ekranıdır. Buradan eğer var ise gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz.
Bugün itibarıyla Windows 8 Kullanımı serimizi sonlandırıyorum. Yaklaşık beş haftadır devam eden serimize eğer gerek duyarsak tekrardan devam edebiliriz. Haftaya yeni bir konuyla karşınızda olmak üzere hepinizin yeni yılını şimdiden kutlar ve 2013 ün hepimize sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim. Kalın sağlıcakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder